lördag 12 juni 2010

Google lanserar deras nya sök index: Caffeine

De flesta webmasters runtom världen har nog hört talas om det och om de inte har, ja . . . då borde de kanske fundera på ett annat yrke. Vi hade för flera månader sedan fått reda av Google att de hade planerat en hemlig project och de avslöjade det och det var ett nytt sök index, nämligen Google Caffeine.

Efter flera månader av väntan och beta läge så har nu Google sedan den 8 juni lanserat den nya sök indexen vilket medför en hel del ändringar.

Vilka förändringar innebär detta?
En av de stora ändringarna som medförs är att Google nu kommer "crawla" hemsidor och lägga de till sin index ännu snabbare. Detta för att hänga med i det nya så kallade sociala nätet då allting uppdateras väldigt fort. Nyheter, videos och så kallade updates på sociala hemsidor såsom Twitter har gjort att nya behov har bildats och därmed ändrar Google sig efter dessa behov.

Hur kan man märka de nya förändringarna?
De flesta av er har kanske redan märkt hur denna sök index har förändrat SERP:en (Search Engine Result Pages). Om man nu till exempel söker på en match i fotbolls vm mellan två lag kan man se en klar förändring. Eftersom Google har börjat lägga till sidor snabbare i sitt index ser man mer nyhetsresultat. De har till och med adderat en nyhets spalt. De andra förändringarna är att mitt i resultatet så kan bilder och videos också synas vilket visar den allt stora betydelsen som de sociala sidorna har. Det mest förvånansvärda för oss har varit att twitter updates har börjat synas på första sidan för väldigt högt konkurrerande sökord. Ibland när en nyhet urartar så kan man se många relaterade status updates på twitter och detta tar Google med i sitt index och har en speciellt scroll bar som uppdateras med allt mer updates. Detta är förvånansvärd och öppnar många nya möjligheter för att få mer traffik genom twitter och andra sociala nätverk.

Vi kommer naturligtvis skriva mer om förändringarna och konsenkvenserna av Google Caffeine och ge er tips på vad ni bör prioritera för att nå de högsta positionerna i indexet. Om ni vill läsa mer om ändingarna kan ni naturligtvis läsa Googles egna inlägg på deras blogg om detta, det hittar ni här.

/ TSE Team

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Lägg gärna en kommentar och diskutera i formuläret nedan.