lördag 12 juni 2010

Betydelsen av titeln för din hemsidas SEO

Många som har hållt på med sökmotoroptimering vet nog det mesta av de grundliga reglerna när man jobbar med sin hemsida/blogg. Det gäller att inkludera de sökord som man optimerar sin hemsida för, i bland annat sina titlar, beskrivningar och självklart i själva texten på hemsidan. Detta är så klart jobbigt men om ens sida handlar verkligen mycket och har bra innehåll om just det ämnet man optimerar sig för ska det falla in automatiskt utan att man ska behöva tänka på det. Så om ni någon gång tycker det är jobbigt att sätta in lite av era sökord hit och dit i era artiklar så ska ni tänka om ni jobbar på rätt sätt.

Så nu tappade jag tråden lite gran här. Det jag har upptäckt allt mer på de sidor som jag sökoptimerar är betydelsen av titeln på artiklarna och sidorna. Det kanske inte många vet är att Google har över 200 olika faktorer som spelar roll när en hemsida rankas för sökord, vissa lite mer betydelsefulla än andra. Genom att själv experimentera genom att ändra vissa saker på en hemsida kan man själv till slut förstå hur mycket olika faktorer spelar roll och efter att ha gjort detta med titeln på olika sidor har jag kommit fram till att den har en stor betydelse om den används på rätt sätt.

Här är mina tips:
Du ska alltid försöka få med det sökord du optimerar dig för att vara först i titeln förre de andra ord som förekommer. Du ska naturligtvis göra detta på ett naturligt sätt och sökordet ska inte vara missledande och vara helt orelevant till själva texten.
Det andra är att titeln ska vara så kort som möjligt för då får varje ord större betydelse än att titeln innehåller 10 olika ord.
Det tredje och sista är att du inte ska vara desperat över att få ditt sökordet med i din titel även fast artikeln handlar om något helt annat för det kan skada din trafik då läsarna inte uppskattar detta.

Ja, detta är en av de senaste upptäckterna vi har gjort iallafall. Ni kan ju självklart ta och göra era egna experiment och se hur det går.

/TSE Team

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Lägg gärna en kommentar och diskutera i formuläret nedan.